HISTORIA

Keisarinna syntyi Keski-Karjalaan

Perustamiskokous marraskuussa 2015.

Marraskuussa 2015 perustettiin uusi naisklubi LC Kitee/Keisarinna. Klubin kotipaikka on Kitee, mutta sen toiminta ja jäsenyys kattaa koko Keski-Karjalan alueen.

Perustetun Lions-klubin taustalla varsinaisena asian alkuun saattajana, "synnyttäjänä" oli Asta Suomalainen. Hänelle Lions-toiminta on pitkältä ajalta tuttua puolison, piirikuvernööri Kyösti Suomalaisen, kautta.  Ajatus naisklubin perustamisesta heräsi ensin Kyöstillä, joka delegoi asian eteenpäin vientiä Astalle. Keski-Karjalan alueelle oli joskus aiemminkin yritetty saada perustetuksi naisten Lions-klubi, mutta silloin asia ei ottanut toteutuakseen. Kevät talvella 2015 Asta ja Kyösti ottivat Keski-Karjalan messuilla Lionsien osastolla ollessaan naisklubin perustamisen uudelleen esille. Klubin perustamisajatus jäi itämään ja siitä kerrottiin eteenpäin, jotta se tavoittaisi asiasta kiinnostuneita naisia. 

Lions-klubi Keisarinnan synty oli lopulta varsin vauhdikasta. Ensimmäisen kerran pieni joukko naisten Lions-toiminnasta kiinnostuneita naisia kokoontui 29.10.2015 kuulemaan Lions-toiminnasta ja klubin perustamisesta käytännössä. Perehdyttäjänä asiaan oli Asta ja Kyösti Suomalaisen lisäksi GMT Pentti Päivinen LC Joensuusta. Tapaamisen ja saadun infon jälkeen paikalla olleet naiset veivät ajatusta edelleen eteenpäin ja mukaan saatiin lisää toiminnasta innostuneita.

LC Kitee/Keisarinnan perustamiskokous pidettiin 12.11.2015 Kiteenhovissa. Paikalla oli  17 perustajajäsentä. Keisarinna-klubin opaslioneina toimivat GMT Pentti Päivinen LC Joensuusta ja PDG Pekka K. Vatanen LC Tuupovaarasta. Keisarinna-klubin kummiklubi on LC Kitee/Ilmarinen. LC/Kitee Keisarinnan charter presidentiksi valittiin Sirkka-Liisa Hannukainen. Muut hallituksen jäsenet ovat: I varapresidentti Sanna Sorvi, II varapresidentti Vuokko Kostamo, sihteeri Niina Nyrhinen, rahastonhoitaja Hanna Lajunen, tiedotusvastaava Minna Heinonen, klubimestari Satu Hasunen, seremoniamestari Immi Helminen ja jäsentoimikunnan puheenjohtaja Soili Tiittanen.

LC Kitee/Keisarinnan ensimmäisessä kuukausitapaamisessa oli virallisen ohjelman lisäksi rentoutus- ja hyvinvointihetki, jonka tarkoituksena oli tutustua toisiin klubilaisiin ja sitä kautta kasvattaa yhteishenkeä ja keskinäistä luottamusta.
Tammikuun kuukausitapaamisessa Keisarinna-klubilaisia koulutettiin ja perehdytettiin tarkemmin käytännön Lions-toimintaan. Uuden klubin ensimmäisenä yhteisenä ponnistuksena oli 6.2.2016 Hotelli Kiteenhovissa pidetyn Charter-illan ja perustamisjuhlan järjestäminen. Juhlasta haluttiin tehdä arvokas, mutta samalla klubin omannäköinen Lions-juhla.
Keisarinna-klubin kuukausitapaaminen on kuukauden toinen torstai. Kokoontumispaikka vaihtelee, koska klubi haluaa alkuvaiheessa tehdä erilaisia yritys- ja muita vierailuja tullakseen tutuksi seutukunnan ihmisille ja yrityksille. Keisarinna-klubin tavoite on alusta lähtien tehdä toiminnastaan ja klubista jäsentensä näköistä ja oloista, jotta toiminta tuntuisi kaikista mieleiseltä ja yhteiset palveluaktiviteetit lähtisivät innolla käyntiin. Keisarinnat ovat neuvotelleet vanhusten palveluasumisyksikkö Rantapihan kanssa vanhusten ulkoilutusavusta sekä muista aktiviteettimahdollisuuksista, joita klubin naiset voivat tarjota. Seutukunnan lasten ja lapsiperheiden suuressa suosiossa oleva Kiteen Liikennepuisto pidetään tulevana kesänä auki talkoovoimin Kiteen MLL:n, Vanhempainyhdistyksen ja Keisarinnojen yhteistyönä. Ensimmäinen suurelle yleisölle näkyvä tempaus on vapputapahtuma Kiteen keskustassa. Keisarinnat toivovat voivansa omalla innollaan ja toiminnallaan antaa uutta virtaa ja vireyttä myös alueen miesten Lions-klubitoimintaan. Toimimalla yhdessä voidaan lisätä sosiaalista hyvinvointia Keski-Karjalan alueella ja saadaan paremmin kanavoitua toimintaa yhteisen hyvän puolesta.